top of page

Ascenció al Taga 2.040 m

Catalunya és un territori muntanyós i amb molta tradició d'excursionisme i s'ens dubte l'ascenció al cim del Taga és una de les rutes més emblemàtiques per la seva situació estratègica amb unes magnífiques vistes i autèntic mirador natural de gran part de Catalunya, cim de referència i visible de gran part de la Comarca del Ripollès.

La popularitat d'aquesta ruta recau també amb la seva poca dificultat tècnica, la seva altitud modesta i el seu fàcil accés, que fan que sigui l'objectiu de molts muntanyencs d'arreu del país.

La ruta més curta i senzilla seria l'ascenció per Coll de Jou, desde on arribarem amb cotxe amb pista encimentada des del bonic poble de Bruguera, el qual es troba a 10 min de Ribes de Freser en cotxe i tant sols 30 min del Parc d'Estiula Aventura.

Activitat molt recomanable de fer en aquestes èpoques que ens trobem (finals de Maig), per la verdor dels seus prats alpins i l'esclat de flors i colors primaverals.

El temps d'ascens i descens calcular unes 2 hores de recorregut en total i afegir més temps si incrementeu el trajecte com nosaltres vem fer en la nostra ascenció també amb el Cim de Puig Estela, punt més alt de la Serra de Cavallera a diferència del Taga que ho és de la Serra de Conivella, separades ambdós per la portella d'Ogassa.

Coses a tenir molt en compte tot i la seva fàcil ascensió és el desnivell que serà de 400m, en forta pujada tota l'estona i haurem d'anar equipats com cal en un ambient d'alta muntanya i sobretot molt important és seguir la previsió meteorològica, com l'època de l'any que ens trobem ja que és indret que pot passar d'estar tot verd com cobert de neu pel pas d'una borrasca i baixada de temperatures.

A continuació hi afegim unes fotografies de la nostra ascenció.Coll de Jou, punt de sortida .Ascenció en forta pujada.A mig camí amb el Cim de Sant Amand i coll de Jou als seu peus.El cim del Taga i al darrere el cim del Puig Estela.El Taga a l'esquerra i el Puigmal a la dreta.El cim de Puig Estela entre el Taga i el Puigmal.Estampa preciosa de les ombres de les serres en la baixada (dreta el Pedraforca).Rètol descriptiu de l'entorn en que ens trobem.
A continuació us afegim algun track de diferents ascencions al Taga:


Taga desde Coll de Jou:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/del-coll-de-jou-al-taga-8142464


Taga i Puig Estela desde Coll de Jou:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/coll-de-jou-taga-puig-coma-lolla-puig-estela-21097089
578 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page